fredag 26 februari 2010

Trevlig Helg!

Tänkte jag skulle haka på en färgutmaning som Lena B E har på sin blogg nu under februari. Det skulle vara färgerna, gul, orange och grönt som fick användas (ser ut som fjärilen är turkos på bild, men den är grön) . Så detta är mitt bidrag;Dagens ord; "Det är lika lätt att råka lura sej själv utan att upptäcka det, som det är svårt att lura andra utan att de upptäcker det"
Ta hand om Varandra där ute i Världen!

torsdag 25 februari 2010

Kuvert

Här har vi ett enkelt kuvert modell, som jag lagt lite färg på.
Först är det ett A5 kuvert som jag vikt på mitten, klipp upp båda kortsidorna så det blir två fack. Sätt en remsa med dubbelhäftande tejp mellan facken så dom fäster ihop med varann (mitt i ). Sen limmar (tejpar) jag på Cardstock på kuvertet, bigar så jag även får ett litet lock. Framsidan (texten) har 3-D kuddar så jag kan lägga in locket under och fästa.
Ett lite festligare sätt att ge bort, med presentkort i;
Dagens Ord; "En människas eget samvete bör vara hennes enda domare och man bör inte frukta den skuggbild, som kallas allmäna opinionen mer än man fruktar att möta ett spöke"
Ta hand om Varandra där ute i Världen!

onsdag 24 februari 2010

Award Två


Den 29 januari kom en Award utav min dotter Elin (puss på dej) som jag nu tänkte skicka vidare till sju stycken duktiga bloggare. Självklart skicka jag tillbaka den till Elin och hennes blogg.
Med denna Award medföljde, att man skulle skriva sju fakta om sej själv som ingen vet om-förrutom dom nära.
Här är mina sju fakta;
1. Var fruktansvärt blyg när jag var yngre och med det följde, att jag höll mej på hemmaplan tills jag var ca. 18-19 år. Men det blev mycke handarbete gjort ;)
2. Tror på änglar. Har min lilla farmor runt om kring mej som jag kan se "skugga" på ibland. Även min far har kommit och "hälsat" på, med sin cigarett, som jag känner på doften (svårt att andas då).
3. Har väldigt lätt till tårar. Inga problem att gråta till en tecknad film. Är någon arg på mej, så kan jag inte ge tillbaka med samma mynt, utan tårarna kommer i stället.
4. Kjol och klänning vet jag inte hur man stavar till. Känner mej så obekväm i dessa plagg...Tror ni min man har något kvinnligt att titta på..skulle inte tro det ;)
5. Hittade min STORA kärlek på Internet 2001 och Vännen flyttade från Norrköping upp till Västerbotten och mej.
6. Älskar mitt liv! Fast det går upp och ner, men så är det ju med livet. Fast min smärta gör sej påmind varje dag (fibromyalgi) så känns min liv så RIKT.
7. Bor i mitt barndomshem. Tog över sen far dog och mor ville ha något mindre.

Ja, nu kanske Ni känner mej lite bättre ;)

Dom jag nu vill skicka den här Awarden till är; Biggan, Inger, Linda, Anne-Bente, Gry-Heidi, Audrey och Filharmonica. Dessa tjejer är otroliga skapare på olika ting och har gett mej mycke inspiration. TACK tjejer!

Dagens ord; Det gäller att lära känna måttet av sin förmåga, sitt eget mått, det som man är lämpad för och som man finner sig väl i.

Ta hand om Varandra där ute i Världen!

tisdag 23 februari 2010

Bra blandning

Ännu en mycket kall morgon -29 grader. Man kan hålla sej för skratt ;) En dag när man får sköta om sej själv och vedspisen.
Har funderat hit och dit, hur jag vill forma denna blogg sedan jag började blogga. Vet inte riktigt ännu hur jag vill att den ska se ut, när den är klar. Skulle vilja ha en liten blandning av det mesta och då är frågan, ska man ha två modeller av bloggar eller ska det blandas allt i en....Men vi börjar med denna blogg, så länge.
Gamla böcker är något som ligger mej varmt om hjärta och det skrivna ordet. Har hittat en gammal bok som heter "Levnadskonstens Almanack" som jag tänkte delge lite ur.
För idag står det; "Det är lätt att ibland hemfalla åt vemod och sorgsenhet, men det är skadligt för människan. Det är inte alltid lätt att vara glad, men det är nyttigt för människan. Tänk på själens hälsa. Den inverkar också på kroppens".
Ja, vad säger man om detta...En tanke för varje dag, finns det i boken;

Detta är en modernare modell som man har läst några gånger genom åren;

Måste kanske ha en liten blandning idag ;) Ett kort, som har nog varit med i någon tävling men kommer inte ihåg vilken;

Ta hand om Varandra där ute i Världen!

måndag 22 februari 2010

AwardI dag ska jag börja att iordningställa ordningen *L*

Den 29 nov. i fjol fick jag min första Award utav Francielle och blev sååå glad för det och dessutom på min födelsedag....så idag ska jag skicka denna vidare till 10 stycken.

Min första Award skickar jag till min vän och bloggare Carina, som har hjälpt mej att förstå, hur detta med data och blogg förfarandet fungerar...så man kan "lära gamla hundar att sitta" ;);) Hon har varit mitt bollplank från det att jag började med detta, snart 5 mån. sedan (28 feb.)

Vidare till bloggare som jag tycker är otroligt duktig på allt. Dom gör LO, kort, altrar...ger oss mycke läckra inspirationer till oss övriga = jag ;) och dessutom ger varma kommentarer.

Utan inbördes ordning;

Jag skickar naturligtvis tillbaka en Award till Francielle.

Ni är värda en Award, från mej, i mina ögon.... Kicki du får en också för dina värmande kommentarer.
Dom övriga Awardsutdelningen kommer senare (se höger kant)
Ta hand om Varandra där ute i Världen!

fredag 19 februari 2010

Låt Hjärtat vara med

Nu ska Ni alla där ute ha en skön helg och hoppas att solen skiner på Er.
Här är två kort som har legat på hyllan ett tag;


Ta hand om Varandra där ute i Världen!

torsdag 18 februari 2010

Hänglar och Magnolia

Tänkte jag skulle visa mina kort som är gjorda för två, tre år sedan.
Det är stämplar som jag har lagt på hyllan litegrann, varför vet jag inte, men det är ju perioder i allt. Är just nu inne i en text period, men vem vet, man tar nog fram dessa stämplar igen.
Mer kommer senare;

Ta hand om Varandra där ute i Världen!

tisdag 16 februari 2010

14 februari, alla dagar!!!!

Ny dag, ny vecka och nya bekymmer, eller??
Alla Hjärtans Dag är i alla fall över och jag hoppas att det blev en behaglig helg för Er Alla. Själv har jag pysslat med Carina :) och har inte blivit bortglömd av gubben ;)
Jag hörde ett program på radion i går om hur det hade varit i stugorna på söndagen. Folk fick maila/ringa in och berätta om hur dom hade haft det.
Av alla som berättat, så var det större procent som hade blivit besviken!! Gubben hade inte köpt blommor, dom ensamma satt ensam, ingen kom och hälsade på....varför ska det finnas sådana här helger. Det är som Stig (ICA reklamen) säger, att det är handlarnas helg och det ligger mycke i det. Förväntningarna blir ju så STORA!!!
Nä, gör goa dagar någongång då och då, när man minst anar det eller när man/någon behöver det mest!!! Så ska jag försöka tänka nu framöver och bojkotta nästa 14 februari.
Här ligger nu ett beställningskort till en dam som gillar lila;

Ta hand om Varandra där ute i Världen!

fredag 12 februari 2010

Alla Hjärtans Dag

Ha nu en riktigt skön helg med Era nära och kära, så hörs Vi till veckan igen.
KRAMAR till Er Alla och TACK (Åse) för att Ni finns;
Ta hand om Varandra där ute i Världen!

onsdag 10 februari 2010

Lite "extra" kärlek

Då var det dags för en helg med lite "extra" hjärta och omtanke. Det är en helg, där handlarna tjänar lite "extra" också. Har blivit lite för stort, tycker jag, med allt runt omkring. Hjärtans dag ska väl var varje dag, när man minst anar det och behöver det, typ....
Har börjat lite smått med några alster som ska delas ut men det blir ganska lugnt med hemgjorda kort i år.
Här ser Ni ett Hjärtkort som någon ska få. Det är en liten hemgjord blomma på , min sista, så nu måste jag göra nya;Ta hand om Varandra där ute i Världen!

måndag 8 februari 2010

Rosa??

Ja, då var de en ny vecka och en ny dag i ens liv. Lite "små" kallt ute -16 grader men än ska man inte ut, så man passar på att få lite mer värme i huset med björkveden som "sprakar" i spisen (köket).
Hur dagen ser ut i helhet vet jag inte ännu, men lite arb.träning och besök av en väninna som jag inte har träffat på länge, börjar vi med. Så det ska bli trevligt. Tack gode gud för vänner...vad skulle man göra utan dom!
Här i alla fall har jag gjort en plånbokskort, en ROSA!!! Nu blev det väl lite fel för att var mej...
Blev inspirerad av "Rimna" när jag såg att hon hade gjort en. Hittade beskrivningen här;

Det är fack överallt, sammanlagt åtta stycken;


Här har jag tagit ut alla tagsen;

Och här är dom fem modeller jag har gjort;

Ta hand om Varandra där ute i Världen;

fredag 5 februari 2010

Trevlig helg på Er alla

Det här med idétorka som jag skrev för några inlägg sedan är ju ett lustigt fenomen, men lika lustigt kan det faktiskt bli åt andra hållet.
Gick ut till mitt hobby rum ( fars fd snickarbod) och kände för lite skapande. Ingen planering, ingen skiss utan tog bara fram material eftersom och "vips" så var kortet klar... ?? Hallå, vad hände..Synd att det inte händer oftare :)
Så detta blev resultatet;

Ta hand om Varandra där ute i Världen!

onsdag 3 februari 2010

En ask modell

Ja, "lill lördag" har infunnit sej och vad som sker i dag vet jag inte. En bara "va dag" kanske... Dom behövs dom dagarna också. "Lite" kyla i luften även i dag. Det är lika kallt ute som det är varmt inne, 19 grader.
Här har jag gjort en ny modell av ask för lite choklad i t.ex;

Här från några olika vinklar;Ta hand om Varandra där ute i Världen!

måndag 1 februari 2010

Ny månad

1 februari är det i dag och min son har blivit ett år äldre i helgen. Gjorde ett kort med tegelvägg till honom som jag tycke passade bra. Har fått inspirationen i från den duktiga Biggan. Det blev mycke inspiration i från Tim Holtz också;

Blev lite noter på insidan eftersom han spelar med i ett band;

Så här ser tårtan ut som jag beställde av Anna (Maxi Strömpilen, Umeå). Det blev en pensel för hans räkning, så ni kanske förstår inom vilken branch han jobbar i;

Ta hand om Varandra där ute i Världen!